Tomme timer

I alle landets kommuner har utallige ildsjeler kjempet for det de tror på. I kveld får vi resultatene. Det er duket for en spennende aften.

Søndag kveld. Fullstendig utladet og tom. Etter uker og måneder med valgkamp blir en litt distansert fra alle følelser. For første gang dette året fikk jeg ikke sove. Jeg var ikke spent, bare lys våken og usikker.

Politisk engasjement handler om å legge ned tusenvis av timer for å få tilliten til å kunne holde på med en av samfunnets mest utakknemlige, men også viktigste oppgaver – å fungere som folkevalgt. Eller politiker, om du vil. Sånn er det og sånn må det være. Fra tid til annen kommer også honnøren, den er som regel forløsende.

Høsten 2008 startet vi programarbeidet. Vi inviterte med oss folk fra ulike arenaer som kunne fylle oss med den nødvendige kunnskapen. Møte etter møte ble vi mer og mer klok på hva våre politiske løsninger skulle bli. I juli i år startet vi for alvor å skrive programmet. Vi brukte sommerferien.

Mellom programhøringer og dagligliv kom det en dramatisk nominasjon på høstparten – vi fikk spikret en solid liste. Med det var startskuddet for valgkampen gått. Tiden fra oktober i fjor og frem til nå synes som historienes raskest gjennomlevde evighet. Det har gått i ett.

Utallige møter med hverandre og andre. Pressemeldinger, leserbrev, aksjoner. Over 5000 dører har vi banket. Nesten 3000 ansatte har vi ønsket velkommen på jobb med en bolle og litt lesestoff. På stands etter stands siden nyttår, har vi stått og forsøkte å gjøre folk oppmerksom på at vi eksisterer og stiller til valg. Det er ikke bare enkelt. Det kan virke som at valgår er noe som stort bare vi spesielt interesserte er oppmerksom på, før høsten melder seg og innspurten kommer.

Jeg tror ikke de fleste vet hvor ubegripelig mye tid, innsats og slit som ligger bak politisk arbeid og en valgkamp. Hvor mange korte netter og lange dager. Alt for å nå frem. Det er givende. Det er gøy. Det er utfattelig slitsomt.

Men nå er vi altså her, på valgdagen. En stort sett verdig valgkamp har blitt gjennomført med en historisk tragedie som bakteppe. Alle partiene har nedlagt en mildt sagt imponerende innsats. All honnør til alle de tusenvis av frivillige som står på hverdag for det de tror på. Det er demokratiet på sitt beste!

I skrivende stund er det lite mer en kan gjøre. Velgerne finner veien til valglokalet og valgkampmaskineriene har stoppet opp. Det står der på en usikker tomgang og vet ikke riktig om det skal gi gass eller slukke tenningen. Valgkampen er over, men som hjemvendte soldater er det vanskelig å bare koble av. Til det er maskineriet alt for menneskelig og delikat.

Om noen timer er resultatet her. Målinger er målinger og valg er valg. Nå er valget her og terningene kastes for de neste 4 årene. Det blir ulidelig spennende. I kveld får jeg nok sove.

Takk til alle frivillige i alle partier for en fantastisk valgkamp. I kveld feirer vi oss selv og demokratiet, uansett resultat.

Snart er de tomme timene nedtelte. Lykke til og godt valg 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: