En synlig vilje fra Bodø

Vi må synliggjøre vår vilje til at Bodø skal være kampflyvert i fremtiden, det historiske vedtaket som nå har blitt gjort i Bystyret er et tungt og viktig signal til sentrale myndigheter om den viljen.

I AN 18.4 kunne vi lese en gladnyhet om at Bystyret 14.4 vedtok, etter forslag fra Høyre, at Bodø Kommunen skal starte arbeidet med flytting av rullebanen 2 km mot Saltenfjorden. En gledens dag, for så si det forsiktig.

Dette har vært en kjepphest for oss i Bodø Høyre lenge. Vi har foreslått det i både Bystyret, Forvarspolitisk Utvalg og i media. Den siste tiden særlig i media. Grunnen til det har ganske enkelt hvert at vi har lenge ment at den politiske ledelsen i kommunene har vært for lite offensive i kampen om kampflyene og dessuten lite lydhør for gode forslag fra andre hold, bl.a. fra oss i Bodø Høyre.

Kampen om kampflyene er en felles kamp, og samarbeidslinjen på tvers av partigrensene er avgjørende. Bodø står alene, derfor må vi stå samlet. Men da må også alle inkluderes i planleggingen. Det skjer nå. Det er vi veldig glade for.

Det handler om politikk. Vi må synliggjøre vår vilje til at Bodø skal være kampflyvert i fremtiden, det historiske vedtaket som nå har blitt gjort i Bystyret er et tungt og viktig signal til sentrale myndigheter om den viljen. Og mer kommer.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å gi Ordføreren honnør for å mene alvor når han sier i avisen at hans dør står åpen for alle gode forslag. Det gjorde den. Med en åpen og god dialog har Bodø Høyres forslag kommet frem og sammen med de andre partiene har vi fått på plass et av mange viktige steg for Bodøs fremtid som kampflyvert.

”Før alle av oss har oppnådd målet, har ingen oppnådd noe.” sa den Canadiske politikeren Rosemary Brown. Samarbeidslinjen handler om nettopp dette. Alle gode forslag må drøftes og sammen finner vi den beste strategien på tvers av partigrensene for nå et felles mål. Det har vi lyktes med nå. Det lover godt for Bodøs fremtid som Norges viktigste flyby. Det lover godt for Bodøs politiske fremtid.

Ole Henrik Hjartøy, Bodøs neste Ordfører.

Ellen Belsom, 2. kandidat, Bodø Høyre.

Daniel Bjarmann-Simonsen, 3. Kandidat, Bodø Høyre.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: