Et rop om ulv?

Saltstraumen Fritidssenter går en uviss fremtid i møte (bildekilde: bodo.no)

<<Driften av Saltstraumen fritidssenter videreføres. Finansieringen av dette må løses innenfor kulturkontorets budsjett. Det utredes behov og ny lokalisering av fritidsklubb i Saltstraumen innen 01.01.12.>> Slik lød vedtaket i Bystyret 17. februar i år. Dette skjedde etter et massivt påtrykk fra ungdom, foreldre og besteforeldre i Saltstraumen og ikke minst litt politisk innsats bl.a. fra oss i Høyre. Så langt, alt godt.

I Formannskapet 23. Mars ble en sak om en revitalisering av Opplevelsessentret i Saltstraumen bl.a. ved opprettelsen av et arktisk barnekunstsenter og museum behandlet. I utgangspunktet en positiv sak, men i saksfremlegget hvilte et spøkelse. Driften for dette nye senteret var sammensatt, men innebar bl.a.: ”Samtidig overføres funksjonene og midlene til drift av nærmiljøkontoret og ungdomsklubb dit, total ca. 700.000,- … Nåværende ungdomsklubbs lokaler i tidligere Hellevik skole kan avhendes.”

I vedtakspunktene nevnes ikke Saltstraumen Fritidssenter, men i et understående avsnitt fremsettes en politisk intensjon. Denne ble vedtatt oversendt administrasjonen: ”Formannskapet ber om at Saltstraumen Fritidssenter tydeliggjøres som en av brikkene i konseptet, og at det i det videre arbeidet med prosjektutviklingen gjøres en egen vurdering av fritidssenterets behov for arealer til de ulike aktiviteter.”

Kort oppsummert: Saltstraumen Fritidssenter går en uviss fremtid i møte og vedtaket fra februar er ingen garanti om at ungdommen i Saltstraumen vil ha et fritidssenter å gå til i fremtiden. Bygget skal avhendes, driftsmidlene overføres det nye prosjektet og det er ikke gjort noe konkret vedtak som garanterer for en videreføring av fritidssenterets aktiviteter i det nye opplevelsessenteret. Kun et ønske følger saken. Slike ønsker kan fort overses når rammene blir presset, dessverre.

Slik vedtaket fremstår, kan en sniknedleggelse være i emningen. Det bekymrer meg.

Lokalutvalget i Saltstraumen ba om at fritidssenteret ble tydeliggjort som en del av det nye senteret, det er forsøkt tatt hensyn til, men ikke tydelig nok. Når driftsmidlene er forsvunnet inn i et nytt prosjekt er terskelen lav for å skvise ut et slikt ønske som bare følger på sidelinjen.

Det er trist å måtte slå fast at det nå, etter det ble gitt etter for det brede folkelige og politiske presset ved forrige korsvei, gjøres vedtak som etter mitt skjønn sår tvil om fritidssenteret fremtid.

Når vi fra Høyre besøkte senteret sist det sto på kartet, og spurte ungdommen selv, var det heller ingen entydig vilje om å bli flyttet til opplevelsessenteret. Kanskje de burde vært spurt, om ikke annet?

Jeg vil derfor utfordre leder i komité for oppvekst og kultur og gruppeleder for AP, Morten Melå. Om komme med en skriftlig avklaring og en politisk garanti, her i AN, til ungdommene i Saltstraumen om at vedtaket som ble gjort innebærer at de vil ha et fritidssentertilbud som det i dag, også i fremtiden? Det fortjener de.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: