Alle tjener på Torggarasjen

Torggarasjen er et viktig og riktig grep for å sikre fortsatt handel og aktivitet i Bodø Sentrum.

I AN 23. feb. kunne vi lese at de berørte butikkeierne langs storgata er bekymret for en eventuell utvidelse av Torggarasjen opp mot Bankgata og ned til SAS-hotellet. Det er veldig forståelig.

Utbyggingen av Torggarasjen vil mest sannsynlig kunne medføre et fall i omsetning for flere av aktørene i Storgata, dessverre. Men, for å kompensere for en eventuelt redusert omsetning i anleggsperioden, bør og kan det avsettes midler slik at bunnlinjen i bedriftene sikres. Dette bør det være uproblematisk å finne midler til innenfor rammene av et prosjekt i denne størrelsesorden.

Når utvidelsen er ferdig, vil den uten tvil være lønnsom for bedriftene. Både handelsnæringen, kommunen og folk tjener på dette, men for de aktørene som befinner langs Storgata er nok nøkkelordene ”når det står ferdig,” det viktigste akkurat nå.

For bedriftene langs Storgatas del, vil anleggsperioden åpenbart berøre dem. Selv om tilgangen til butikkene vil bli sikret bl.a. – fordi utbyggingen vil bli gjort seksjonsvis, men også fordi de nødvendige broer og tilsvarende vil være på plass – hersker det liten tvil om at folks bekvemmelighetshensyn blir svakere ivaretatt, og en del kunder vil nok velge bort disse butikkene i byggeperioden. Det betyr i praksis redusert omsetning for aktørene, men ikke nødvendigvis noe tap.

For om noen bedrifter skulle oppleve økonomiske problemer på grunn av utbyggingen, vil en kompensasjonsordning som den jeg nevnte tidligere sikre at de overlever utbyggingen, og står klare til å ta i mot gamle og nye kunder når anlegget er ferdig. Og ikke minst nyte godt av nærheten til tørre parkeringsplasser for regnsky, men handlelystne Bodøværinger.

Torggarasjeutvidelsen er det eneste parkeringsprosjektet som kan imøtekomme den sentrumsbeliggende handelsnæringens behov for nærliggende parkering for sine kunder. Uten dette vil sågar den indre og ytre delen av sentrumshandelen slite i konkurranse med Stormyra. Det er en realitet.

Alternativet er kundeparkering 150-200 meter lenger bort ved fylkeshuset. Det er en avstand undersøkelser viser at kunder ikke er villige til å tilbakelegge for å få gjort sine ærender. I en værhard Vestfjordby er nok ikke dette langt fra sannheten, snarere tvert imot. Derfor er Torggarasjen så viktig, skal det være handel og liv i sentrum, også i fremtiden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: