Et trist sorti

Det ble en tragisk utgang for Tannhullet i Bystyret sist torsdag.

Torsdag 17.2 valgte posisjonene i Bystyret, til store glede for mange, å gi etter for presset og opprettholdte Saltstraumen Fritidssenter. Et skår i gleden var at Tannhullet på Alstad ble nedlagt. Nå står et sekstitalls ungdommer uten et fritidssentertilbud. De henvises riktignok til Hunstad, men det er ikke det samme.

Bodø Høyre foreslo i vårt alternative budsjett før jul å videreføre begge klubbene, fordi vi tror på tiltaket og ser verdien de har. Jeg skal innrømme at jeg ikke hadde vært på klubbene og bare foreslo videreføring basert på rene antagelser. Da saken kom opp til Bystyret denne uken, var historien en annen.

Bodø Høyre sendte i forkant at Bystyret en delegasjon for å bli kjent med klubbene og se om de faktisk var liv laga. Det er gjerne sånn at mange tenker på ungdomsklubbene som noe marginalt som koster penger og få bruker, det fikk vi avkreftet ganske raskt.

Skal en behandle folks skjebne i besluttende folkevalgte organer, burde en kjenne til hva det gjelder. Å argumentere for opprettholdelse av sentrene uten å ha kjennskap til dem, mente vi fort kunne oppfattes som populistisk og valgkamporientert. Derfor tok vi turen til Tannhullet og Saltstraumen slik at vi i ettertid visste hva vi pratet om.

Inntrykkene var mange og positive. Den gløden og energien som kom oss i møte både fra ungdommene og ildsjelene som driver sentrene, gjorde oss overbeviste om at dette var vel verdt hver eneste krone. I etterkant skrev vi et notat med inntrykkene fra hvert senter og sendte det til de andre partiene i bystyret, i håp om at det skulle utgjøre en forskjell. Vi velger å tro at de, i alle fall til en viss grad, gjorde det.

Det er bred politisk enighet om at vi skal bli den beste oppvekstkommunen her til lands, det er kanskje et vel hårete mål, men slik har vi alltid noe å strekke oss etter. Det gjør det riktig. Sittende styre har gjort mye bra i dette arbeidet, men da de la ned Tannhullet gikk de gal vei, etter min mening.

De økonomiske kostnadene burde være betydelig høyere for at en skal kunne forsvare en nedleggelse av tilbudet for et sekstitalls ungdommer. I verste fall blir vi å finne dem i Glasshuset i tiden fremover.

En bedre løsning ville vært at sentret ble opprettholdt og at en på sikt så på muligheten for en mer sentral beliggenhet og større lokaliteter, slik at det kunne trekke flere ungdommer i området. Det er fortsatt mulig!

Det var en glede å se at Saltstraumen får leve videre, men det ble likevel et trist sorti for vår ambisiøse oppvekstkommune.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: