Med egen rett

Bodø Ap er mer opptatt av egne prinsipper enn barnehagetilbudet.

I AN Onsdag 9. Februar kunne en lese at Bodø Aps ordførerkandidat, Hild Marit Olsen, varsler det hun omtaler som en politisk omkamp i saken hvor ni private barnehager i kommunen fikk medhold hos Kunnskapsdepartementet og Fylkesmannen i Nordland, om at Bodø Kommune urettmessig har kuttet 2.4 mill i tilskuddet til dem.

Private barnehager var de som virkeliggjorde visjonen om full barnehagedekning, en visjon som en ikke er helt i mål med, men som vi aldri ville vært i nærheten av uten alle de gode kreftene som gikk sammen og gjorde det mulig. Det skal vi være takknemlig for, også Bodø Arbeiderparti.

Disse barnehagene har et godt renommé, fornøyde ansatte og fornøyde brukere. Dette kan en bl.a. lese i undersøkelser av TNS Gallup og Kunnskapsdepartementets egen undersøkelser. Ja, faktisk så scorer de bedre enn de kommunale, men dette sier nok mer om at det er et god kvalitet på norske barnehager generelt, enn at private er noe utpreget bedre.

Så, med dette i bakhodet forundrer det meg at Aps ordførerkandidat er så opptatt av “å ta” disse ni private barnehagene, på tross av departemental velsignelse og en godt forankret legalitetskontroll hos Fylkesmannen. De har ikke gjort noen urett, de har fulgt reglene fra regjeringen, hvor Ap er det ledende parti.

For Aps ordførerkandidat er det tydeligvis slik at rett skal være rett, men ikke så lenge det ikke er Bodø Aps definisjon av rett, på tross av reglene er kommet fra egen regjering.

De private barnehagene i Bodø driver med 89.25% av tilskuddet til de kommunale, dette utgjør en innsparing på 20 millioner per år for kommunens innbyggere. Eller ganske enkelt 1500 kroner per mnd. for en plass for små barn og 800 per mnd. for en plass for barn over 3 år. Da blir det merkelig å henge seg opp i 2.4 millioner som det nå har blitt slått fast at de har rettmessig krav på, uansett hvor uenig en måtte være med regelverket. Men det får stå for ordførerkandidatens politiske regning.

Det er prisverdig og viktig at kommunen har kontroll på tjenestene den tilbyr oss, men når det kommer til barnehagene burde nok denne kontrollfunksjonen lagt hos Fylkesmannen. Det er sjeldent heldig å kontrollere egen virksomhet, men det er en annen skål.

Barnehagene driver altså et godt tilbud til beste for foreldrene og barna, og det må jo være det viktigste? Det mener i alle fall jeg….

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: