Et umulig salg

Tiden er moden for å skrinlegge salgsplanene og gi flyene til flymekanikerlinjene.

Da jagerflyskvadronen på Rygge ble nedlagt i 2000, ble det besluttet å selge 15 gamle F-5 fly. Salgsprosessen ble kunngjort i januar 2002, siden da har lite skjedd. Salgsprosessen og lagringen av flyene har så langt kostet skattebetalerne 10 millioner kroner.

Ved tre anledninger har Stortingsrepresentant Ivar Kristiansen (H,) spurt forsvarsministeren om ikke disse kan avhendes til landets flymekanikerlinjer, som har behov for dem i opplæringen av nye mekanikere. Ministeren har åpnet for dette, men gjentatte ganger utvidet salgsfristen i håp om et salg av flyene skal la seg gjennomføre – et håp som nå synes mer og mer illusorisk ettersom forsøk etter forsøk har mislyktes.

Flymekanikerlinjene trenger flyene, men ministeren står fast på at en for enhver pris skal sope inn disse salgskronene. På tross av at det i neste omgang forutsetter innkjøp av annet utstyr til flymekanikerlinjene.

I tredje og så langt siste spørsmål fra Kristiansen, bedyret ministeren i sitt svar at hvis ikke de fikk landet kontrakten med et amerikansk firma som FD er i dialog med innen februar i år, så vil de åpne for å avgi dem til undervisningsformål og andre formål.

Dette er ikke nye toner fra ministeren, så det gjenstår å se om hun holder ord denne gang. I mellomtiden sliter flymekanikerelever med gammelt og utdatert utstyr, og millionene renner ut sanden.

Kanskje tiden nå er moden for å skrinlegge salget og gi flyene til undervisningsformål i stedet?

Ivar Kristiansen er Stortingsrepresentant for Nordland Høyre. Han har lenge kjempet for å at flymekanikerlinjene skal få flyene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: