La fritidssentrene leve!

Å opprettholde ungdomsklubbene er en lav pris å betale sett i forhold til alternativet.

I AN 27.1 kunne vi lese at Rådmannen foreslår å legge ned Fritidssenteret i Saltstraumen og Tannhullet på Alstad. Det er ment som et ledd i en mer omfattende omlegging, men også reduksjon i ungdomstilbudet (målt i kroner og øre) her i kommunen.

Fritidssentrene er gode tilbud for mange ungdommer, og særlig senteret i Saltstraumen har vist sin rolle som lokal samlingsplass for ungdom i området. Å tro at ungdommene i Saltstraumen skal valfarte til Tverlandet og fritidssenteret der, er i beste fall et resultat av en gledelig optimisme, men dessverre ingen realisme.

Fritidssentrene er gode forebyggende tiltak, ikke for alle, men for mange ungdommer. Sett i lys av det, er utgiftene for å holde liv i dem for småpenger å regne. Kostnaden ved at tilbudet ikke er der kan en bare fantasere om, og at sentrene bidrar til at færre havner i uføre må det ikke herske noen tvil om.

I Bodø Høyre alternative økonomiplan 2011-2014, la vi opp til fortsatt drift av begge fritidssentrene. Dette fordi vi ser verdien og nytten de har, og anser for å være en god investering i kommunens ungdom både i byen og omlandet. Dette har også vår representant i komiteen for Oppvekst og Kultur gått inn for.

Å legge ned tilbudet vil fort kunne bli en ubetydelig innsparing med en alvorlig og langt dyrere bismak. En nyutpisset bukse holder en som kjent ikke varm lenge…

Om du er fra eller bor i Bodø Kommune er ikke nøye. Støtter du saken så vis gjerne din støtte ved å delta på protesten på Facebook, trykk her.

Reklamer

5 Responses to La fritidssentrene leve!

 1. Cathrine Birkelund Jakobsen sier:

  Hei!
  Et flott innlegg, takk for støtten.

  Vi kjemper for fritidssenteret vår, fordi vi trenger det!!! Det betyr mye for nærmiljøet, og som ungdom er tilhørigheten og identiten som skapes her utrolig viktig å ha med seg videre. 🙂

  Vil sette pris om jeg kan få linke til dette innlegget på Facebook, i gruppen/e våre?

  Hilsen Cathrine, fritidsleder i saltstraumen. 🙂

 2. Daniel sier:

  Hei, Cathrine. Takk for det, det skulle bare mangle.

  Det er veldig prisverdig, og jeg har tro på at en kan overbevise et flertall i Bystyret om at fritidssenteret også må få leve i fremtiden 🙂

  Det må du gjerne gjøre, det ville vært hyggelig. Samtidig er det viktig for meg å understreke at dette er ikke et forsøk på å score politiske poenger på. Selv om det er velgere vi lever av så er dette et oppriktig engasjement fordi jeg er opptatt av av saken. Og lenge før dette ble aktuelt, altså i budsjettet, la vi inn at vi ønsker at det gode tilbudet senteret er skal fortestte å være det. Bare så det er nevnt 🙂

  Eller vil jeg bare takke for hyggelig tilbakemelding. Håper og tror vi skal klare dette 🙂 Lykke til!

 3. Heihei.

  Jeg har bare hatt ytterst små perioder med «ungdomsklubbing» i min tidligere ungdom, etter at både diskoteket på Kongsgården (Mørkved) og DownStairs (Hunstad) ble fjernet nettopp grunnet reduksjon, målt i kroner og øre. Det er så vanvittig bra for ungdommen å kunne ha en sunn og trykk samlingsplass på hverdager og/eller i helgene. I dag representerer jeg skateboardmiljøet i Bodø, som leder i Bodø Skateboardklubb (BSK) og Nord-Norges representant i Norges Organisasjon for Rullebrett (NORB).

  Jag har ikke hatt gleden av å besøke fritidssenteret i Saltstraumen, men jeg har vært på Tannhullet, og har vært i kontakt med mange av fritidssenterets fornøyde brukere. Ikke bare føler jeg disse tilbudene er positive, men jeg mener de er veldig viktige for byen vår. Etter å flere ganger tatt i mot glasshusungdom i Fjølhangaren (skatehallen i Bodø) og etter utallige nybegynnerkurs for jenter og gutter, i og utenfor Bodø, merker vi hvor viktig det er for unge å finne seg en plass de kan ha tilhørighet til. Uten det er det lett å falle inn i de litt mer usikre- og kanskje til og med usunne miljøene.

  Tannhullet og BSK har nylig kommet til enighet om et samarbeid, hvor de blant annet har overtatt de gamle lånebrettene vi har hatt i Fjølhangaren. I dette samarbeidet lå det til grunn at vi skulle samarbeide litt om happenings på Alstad, når snøen forsvinner. Med deres brett, våre skateboard-elementer, rampen som står i skolegården og det store nettverket vi sammen kan tiltrå med så jeg for meg en spennende sommeraktivisering begge partene skulle tjene på.

  Ikke bare tilhørigheten til ungdommen er en brikke her, men det at flere organisasjoner (som f.eks. BSK) kan innblandes i aktiviseringen rundt Tannhullets tirsdager og torsdager, at up and coming band kan komme å spille og at graffitikunstnere lovlig kan få vise seg frem på offentlige vegger er gull verdt her.

  Jeg vil se det som et stort tap om man nå skulle begynne legge ned fritidssentrene. La oss heller bruke denne anledningen til å lade batteriet, annonsere for sentrenes åpne dager og stifte flere samarbeid med frivillige aktører/klubber som jobber for samme sak. Vi har mye positivt å bygge videre på!

  Med vennlig hilsen og kryssede fingrer,
  Sindre Sandvin

 4. Jan-Martin Jenssen sier:

  Har laget en underskrifts kampanje for å beholde vårt kjære Saltstraumen Fritidssenter! La oss beholde Saltstraumen Fritidssenter – Underskriftskampanje

 5. Gerd Petersen sier:

  Jeg blir mektig irritert og frustrert når jeg ser på nedskjæringer i småbeløp som forebygger senere store utgifter i samfunnet. Ungene og undommene er byens framtid og det burde kanskje i stedet økes i disse «utgiftene». Når dere støtter stormannsgalskapen med kulturhuset så må det sees i sammenheng med hva som gagner menneskene som bor her og det er ikke kulturhuset!!!! Det mangler boliger til psykisk syke, ca 20 enheter. Gamle får ikke de tjenestene de skal ha. Store egenandeler til de som trenger hjelp ( Bodø dyreste kommune ). Stort sykefravær p.g.a. alt for liten bemanning for fotfolket. Det er ikke arbeidsmengden som gjør folk syke, men følelsen av å ikke få gjort god nok jobb og følelsen av ikke å strekke til. Få ned byråkratiet og papirflyttingen og bruk pengene på fritidsklubbene i stedet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: