Velgerskremsler, da og nå…

Er Høyre en ulv i fåreklær?

En av historiens største politikere Nordland har fostret, Håkon Kyllingmark (H), skrev i sin biografi ”Lagspill – i krig og fred,” følgende om sin frustrasjon under valgkampen i 1957:

”En viktig drivkraft for oss som holdt på med dette arbeidet (les valgkamp) var ønsket om å skape et annet og riktigere bilde av partiet enn det som våre motstandere med stort hell hadde klart å tegne. Vi som hadde sluttet oss til partiet og som så langt fra kom fra noen overklasse, følte det grenseløst urettferdig å oppleve at mange mennesker trodde på det bildet av rikmannsparti som Arbeiderpartiets propaganda til enhver anledning tegnet av Høyre. Å fremstille Høyrefolk med flosshatt og sigar var en primitiv og usaklig form for agitasjon som lå fullstendig på siden av det vi var opptatt av.”

Høyre ønsket å være et bredt folkeparti, men møtte da som nå, en bølge av parodiering og skremselspropaganda. I dag er flosshatten og sigaren ute av bildet, men vi går fortsatt de rikes ærend, skal en tro venstresiden. Det er synd og skadelig for den sunne meningsutvekslingen, norsk politisk debatt trenger.

Til eksempel slo Kristin Halvorsen (SV) fast under ”Debatten” på NRK 6.jan. at hun så seg nødt til å opplyse folk om farene ved Høyres livsfarlige politikk, siden Høyre nekter å snakke om egen politikk og folk dermed ikke kan gjennomskue oss. I følge henne vil vi rasere velferden og mate de rike rikere og slå hånden av de fattige. Jeg har vanskelig å se hvordan vi skal være tjent med å gjøre det, men det får stå for hennes regning.

Høyre har fremgang av mange årsaker, en av dem er nettopp at vi faktisk snakker om egen politikk. Vi sier at vi mener at det er viktig å spille på alle gode krefter i samfunnet, at valgfrihet best oppnås ved et bredt samarbeid mellom offentlig, privat og frivillig sektor. At det sunne samspillet er det som lager de beste løsningene og den beste velferden. Vi snakker om at målrettede skatteletter kan gi positive effekter i form av nyinvesteringer, nyetableringer – ja, kort og godt flere arbeidsplasser og økte skatteinntekter til å sikre velferden. Dette er bare noe av det Høyre er opptatt av, og det er det vi snakker om.

Nettopp fordi vi snakker om egen politikk har vi gode tider på målingene. Nettopp fordi vi peker på nye løsninger beveger folk seg over til oss. Nettopp fordi vi våger å være Høyre og bare Høyre, har vi blitt et bredt folkeparti med en allsidig velgermasse i ryggen. Når venstresiden sier vi farer med en skjult agenda, og at vi ”egentlig” mener noe annet, er det ikke bare spekulativt, det er rett og slett ufint spill.

Man skulle nesten tro at venstresiden regner norske velgere for å dumme å være, når at de slår fast at de er utakknemlige og ikke forstår sitt eget beste når de går til Høyre. Det er altså ikke høyresiden som gjør noe riktig, det er velgerne som er utakknemlige og lar seg lure. Det tror jeg er en mistillit til, og en undervurdering av folk som bidrar til venstresidens motgang om dagen.

Jeg for min del går jeg ikke ”de rikes” ærend, det gjør ikke mine partifeller heller. Det gjorde ikke Håkon Kyllingmark i ’57, og det kommer vi heller ikke til å gjøre i 2011. Jeg ser frem til årets valg. Da får vi se om våre løsninger består folkets prøve, på tross av venstresidens advarsler.

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: