Er noen litt likere enn andre?

”Det ulovfestede ufravikelighetsprinsippet.” bør følges.

”Det ulovfestede ufravikelighetsprinsippet.” bør følges.

Rådmann Svein Blix, har som leder i forhandlingsutvalget besluttet at uorganiserte ansatte i kommunen, ikke skal ta del i lønnsøkningen den lokale potten utgjør. Dette har naturlig nok vakt sterke reaksjoner. For min del er saken klar.

I den kollektive arbeidsretten følger man som regel et prinsipp som kalles ”det ulovfestede ufravikelighetsprinsippet.” Dette prinsippet sier i korte trekk at fordi en virksomhet (Bodø Kommunen) er bundet av en eller flere tariffavtale, så plikter virksomheten å lønne alle ansatte etter de samme bestemmelser, uavhengig av om disse er organisert eller ikke.

Prinsippet får ikke effekt for de grupper av ansatte som har individuell lønnsdannelse som prinsipp, men for de store gruppene som lønnes etter kombinasjoner av stiger med ansiennitet og lønnsnivå. At man også ved lokale forhandlinger, som isolert sett også er et lønnselement som følger av tariffavtale, må legge samme prinsipp til grunn er etter mitt syn helt nødvendig og helt riktig. Dette gjør, etter min mening, Rådmannens beslutning problematisk.

Rådmann, Svein Blix, vil straffe de uorganiserte.

Et viktig moment i denne saken er menneskerettighetenes (som også Bodø Kommune er en del av) definisjon av organisasjonsfrihet. Erklæringen slår fast retten til å positiv organisasjonsfrihet – som er retten til å være organisert – og motsatt negativ organisasjonsfrihet, som er retten til å ikke være det. På det tidspunkt en rokker ved denne rettigheten befinner man seg på glattisen. Det mener jeg Rådmannen gjør i denne saken.

Jeg er tilhenger av at folk som utmerker seg i jobben skal kunne få tillegg utover tariff, men jeg finner det besynderlig at en skal kunne forskjellsbehandle folk som utfører likt arbeid, med utgangspunkt i hvorvidt de er organisert eller ikke.

Siste ord er forhåpentligvis ikke sagt, og jeg håper vi ved politisk behandling kan lande på en rettferdig fordeling av den lokale potten, hvor ingen forskjellsbehandles på bakgrunn av deres fagorganisering eller mangel på sådan. Det skal ikke straffe seg å hevde sin rett.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: