Ingen krig i Bodø Høyre

Bodø Høyre har sunn konkurranse om listetoppen.

I AN 28. august kunne en lese at det er krig i Bodø Høyre. Dette er i beste fall positivt feil. Positivt fordi det ikke er krig, men konkurranse det dreier seg om, og konkurranse er sunt. Og det er vel strengt tatt det vi snakker om. Noe jeg også klart uttalte i nevnte oppslag.

Bodø Høyre har ikke nominert noen ordførerkandidat, ei heller noen kommunevalgliste for øvrig. Denne herligheten går nemlig av stabelen først i høst, nærmere bestemt 12. oktober. Her kan alle medlemmer komme og si sin mening om hvem som skal være hvor på listen. Det er sunt partidemokrati. I neste instans er det alle de som (klokelig?) holder seg utenfor partipolitikken sin tur, nemlig velgerne, som avgjør om folket på listen er tilliten deres verdig.

22. juni i år avslørte Bodø Høyres nominasjonskomité på et medlemsmøte at de hadde, nåværende gruppeleder, Ole Henrik Hjartøy som favoritt til listetoppen, noe også AN skrev om noen uker senere. Utover dette har det aldri funnet sted noe nominasjonsmøte, og spørsmålet om hvem som blir BHs ordførerkandidat ligger fortsatt åpent. Ingen er valgt/nominert, det må være helt klart.

Oppslaget 28. august med sin besnærende krigsoverskrift, er et resultat av en misforståelse om at Ole H. er BHs kandidat, og at Benn Eidissen nå forsøker å utfordre en beslutning som allerede er tatt. Det er ikke tilfelle.

Saken er såre enkel. Ole H. har takket ja til å stille som ordførerkandidat om partiet gir han tilliten, godt er det. Benn Eidissen har blitt oppfordret til å stille, og svarer at han vil også takke ja hvis partiet ønsker ham, også det godt. Summen er at BH har den luksus å kunne velge mellom to glimrende og ressurssterke kandidater med ulike kvaliteter, fordeler og ulemper, slik det som regel er med folk. Det blåser alltid kraftigst i toppen, heldigvis.

Fremover mot oktober er det nominasjonskomiteens oppgave å vurdere de to kandidatene (og eventuelt andre som kanskje er aktuelle?) opp mot hverandre og vurdere hvem som egner seg best for partiet, både innad og utad. Dessuten skal de jo også få på plass teamet som skal stå under den fremste kandidaten. Det blir en vanskelig oppgave hvor en rekke dyktig mennesker må måles opp mot hverandre, hvor noen taper og andre vinner. En oppgave jeg er glad jeg ikke har ansvaret for.

Og når innstillingen omsider kommer har de forhåpentligvis sydd sammen det beste teamet, tenkelig, som sammen skal vinne valget og ordførersetet ved valget neste høst. Det blir gøy og da først blir det krig, men den foregår ikke i Bodø Høyre….

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: