«Lovpriset være Allah, dette skal feires»

Skrev Mohyeldeen Mohammad å Facebook-siden sin etter at fire norske soldater var drept i Afghanistan. Samme mann som på Universitetsplassen i Oslo, tidligere i år truet med et 11. September i Norge og som har priset steiningen av homofile i Somalia.

Samme dag skrev jeg på min Facebook-side: <<Sender min sterkeste medfølelse og respekt til de falne soldater og deres etterlatte. Deres innsats for demokrati, frihet og fred er uovertruffen. Vår takknemmelighet er ikke nok. Hvil i fred.>>

Reaksjonene på våre falne soldater har vært mange og støtten enorm. Mohyledeens krenkende uttalelse har skyldt over Norge til folks vantro og sinne. Ønsket om å straffe han sitter ikke langt inne, men han har ikke gjort noe galt. Det sier loven.

Mannen handler i sin fulle rett når han påberoper seg ytringsfriheten og kaster om seg med sine hatefulle utsagn, men det stopper også der.

Mennesker som Mohyeldeen Mohammad, Mullah Krekar og Arfan Bhatti nyter vårt frie demokrati med alle sine fordeler og ulemper, den største ulempen er at de kan bruke det mot oss. Likevel må en huske at de ikke er representative for den gjengse muslim, selv om dette budskapet fort havner i bakgrunnen av vår affekt og frustrasjon.

Men Mohyeldeen, Mullah Krekar, Bhatti og alle deres sammensvorne skal vite én ting; vi følger dem med argusøyne og den dagen de gir det minste tegn på gjøre sine ord om til handling, da er vi der og vil slå ned på dem med full kraft.

Hver en lov de bryter skal de staffes etter, hvert et overtramp skal de dømmes for. Nyt vår frihet og misbruk den om dere må. Lev i vårt samfunn og nyt hver dag dere kan kaster om dere med trusler, advarsler og hat – en dag vil vi stoppe deres felttog mot frihet og demokrati.

Dere vil aldri vinne. Dere skal aldri få deres usselighet til å smitte over på oss. Vi kommer ikke til å hate, vi kommer ikke til å innfri forventningene deres. Alle våre nye eksemplariske landsmenn skal aldri få lide for deres ugang, de representerer ikke dere og det vil de aldri gjøre. Det vet vi, derfor vil hatet deres aldri seire.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: