Bodøs stemme i Oslo

Ivar Kristiansen er stortingsrepresentant for Høyre i Nordland

I AN 20. Mai, kunne en lese at ordfører Odd Tore Fygle hevder at stortingsrepresentant Ivar Kristiansen (H) ”svikter Bodø.” Ordførerens desperate og ufine utsagn burde aldri ha funnet sted.

Kristiansen sitter i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget og er den som kjenner impulsene rundt kampflybasesaken best. Med den kunnskapen har han rådet Bodøs politikere, særlig ordføreren å komme sterkere på banen og jobbe mer bredt og målrettet. Dette gjør ikke Ivar for å underminere ordføreren, det har han særdeles lite å tjene på, men utelukkende fordi han ser signalene og frykter for Bodøs sak.

Fygle må åpenbart tro at slaget om kampflybasen står i Bodø og om fire, fem daglige sjarmerende smil AN. Dessverre er det slik at det er sannsynligvis bare er tre-fire stykker på Stortinget som tidvis følger med i hva AN til enhver tid trykker, det gjør det desto viktigere å være på banen på de arenaene slaget faktisk avgjøres – og det er så definitivt ikke på rådhuset i Bodø.

Fygle har aldri benyttet seg av opposisjonen. Ja, knapt nok sine egne i å fronte viktige saker, den egenrådigheten kan i verste fall koste Bodø kampflybasen. Da kan man spørre seg om hvem som svikter hvem.

Fygles utsagn er ikke bare ufint og uverdig, det er historieløst.

De siste 12 år er det Ivar, og Ivar alene som har fulgt opp Bodøs rikspolitiske interesser. Det er ikke noe jeg som partifelle hevder, det er noe man månedlig ser ulike personer rose ham for i i fylkets og byens medier – det taler for seg.

Eksemplene er mange, men det burde holde for Bodøs ordfører å erkjenne at uten Ivar ville aldri lokaliseringen av Luftfartstilsynet til Bodø ha lykkes.

Kampflybasesaken er ikke noe unntak. Imidlertid er ikke Ivar representant for Bodø, men for hele Nordland noe Fygle kanskje burde vite. Det gjør at han må moderere seg, det gjør at han først og fremst kan melde tilbake med førstehånds kjennskap hva som beveger seg og oppfordre til å ta signalene på alvor. Det har han gjort og takken er å bli stemplet som sviker av ordføreren.

Hadde Fygle tatt seg bryet med å følge med på prosessen – utenfor rådhustrappa – ville han ha forstått at det er Ivar Kristiansen og Jan A Ellingsen (FrP) som ivaretar Forsvarets og Nordområdenes interesser i saken. Og, som dermed daglig forsvarer Bodø.

Derfor er det smålig, når Fygle opptrer slik han gjør. Det skyldes sannsynligvis at han helst ikke ønsker kritikk for sin bedagelige holdning i denne saken. Fygles hvileskjær kan bli Bodø historiens største tap av arbeidsplasser.

I forrige stortingsvalgkamp hevdet jeg at Kristiansen er den siste nordnorske politiker, og det står jeg inne for. Ivar er ikke sporadisk på hjemmevisitt for å kaste glans over Nordland når han ønsker gjenvalg, nei han jobber fullt og helt for landsdelen enhver tid. Han lytter til folk, følger opp og snakker Bodø og Nordlands saker i Oslo på daglig basis, kampflybasen er intet unntak.

Fygle bør finne en egen syndebukk for Bodøs begredelige status i saken – en tanke kan jo være å begynne med seg selv.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: