Ikke gjør Bodø fattigere!

AP, SV, og Rødt vil ikke at Bymisjonen og Frelsesarmeen i Bodø, skal fortsette å drive botilbudene for rusmisbrukere, J49, Natthjemmet og Kvinnehuset. I dag drives tilbuden av Frelsesarmeen og Bymisjonen på oppdrag fra kommunen. Frelsesarmeen har drevet Natthjemmet utmerket godt siden de åpnet det for 12 år siden.

“Det er et prinsipp for oss at tilbudet skal være offentlig” Slår Hild Marit Olsen fra  Bodø Arbeiderpartiet fast som begrunnelse. Vel, Hild Marit, i skrivende stund har jeg akkurat prøvet prinsippet ditt på talerstolen for Høyres Landsmøte, det falt ikke i god jord.

“Kjøre Landsmøte, for Høyre det er det et prinsipp at ikke alt behøver å drives av det offentlige!”, slo jeg fast og applausen brøt løs. Prinsipper er gøy å leke med, men først og fremst i hodet. De er rimelig kompromissløse og det er derfor de sjeldent kan fungere ordrett i det virkelige liv. Noen ganger må man være tilbøyelig til å gi avkall på litt for å oppnå noe som kanskje betyr mer for andre mennesker enn for egne prinsipper. Realpolitikk kalles det, det er prinsipp i seg selv.

Og når vi er inne på prinsipper. Det er et prinsipp for Høyre at mennesker som vil noe positivt for samfunnet er Norges viktigste ressurser, og at de skal fremmes, ikke motarbeides.

Bymisjonen og Frelsesarmeen er organisasjoner som med sine ansatte og frivillige gjør Norge og verden bedre. Deres innsats og deres omsorg for samfunnet måler seg langt høyere enn hva politiske partier ofte utviser. Nettopp derfor burde det være et minimum at vi ikke stikker kjeppene i hjulene for dem.

Prinsippet om at alt skal være offentlig kveler initiativlysten, det uansvarliggjør oss og det degraderer vår omsorg for hverandre til å utelukkende komme til uttrykk over skatteseddelen.

Vi i Høyre tror ikke at samfunnet blir bedre av at alle oppgaver løses av det offentlige, og at vår egen innsats som medmennesker gjøres best ved å bare passivt betale skatt for så å overlate resten til politikere.

Nei, vi tror på mennesket, vi har tillit til at menneskelig skaperkraft og medmenneskelighet er så sterke krefter at disse også er ressurser. Ressurser som best utnyttes ved at de får leve seg ut, da kan vi ikke tillate at lysten kveles av politikeres prinsipper.

Kjære Bodøborger. Protester mot dette prinsippet! Gi beboerne på Natthjemmet, Kvinnehuset og J49 tryggehet på at de vil føle den omsorgen de føler i dag, også i fremtiden.

Reklamer

4 Responses to Ikke gjør Bodø fattigere!

 1. Pernille Moe sier:

  Knallbra!!!kunne ikke blitt sagt bedre.Stå på!

 2. Daniel sier:

  Tusen takk 🙂

 3. Victor Torrissen sier:

  Helt enig! Håper Frelsesarmeen og Bymisjonen får fortsette det gode arbeidet!

 4. Daniel sier:

  Det skal de 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: