Redaktør på villspor?

«Det bør ikke være anledning for a-lagsspillere i Glimt å boikotte media, mener sjefsredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.» Dette kom som en reaksjon på at Glimtspiller Mounir Hamoud  har valgt å boikotte avisen etter at de trykte et bilde i en sak om et banner som var blitt hengt opp offentlig med et påtrykk av en Muhammed-karikatur.

La en ting være klart, det bør ikke være anledning for noen sjefsredaktør, uansett medium, å legge beslag på andre menneskers ytringsfrihet, bare fordi det de gjør eller sier ikke passer inn i vedkommende redaktørs verdensbilde.

Mounir Hamoud har like mye rett til å boikotte Avisa Nordland, som Avisa Nordland har rett til å trykke Mouhammed-karikaturer. Om det alltid er like fornuftig å gjøre noen av delen er en skjønnssak som hver enkelt må vurdere selv.

Ytringsfriheten er gjensidig og ukrenkelig, noe som gjør at den også kan krenke så lenger den ikke gis uttrykk i former som overskygger og gjør beslag på andres ytringsfrihet.

Religionsfriheten har en tendens å komme skvis mellom seg selv ytringsfriheten, noe som gjør at den ofte blir krenket, det gjør det desto viktigere at de som føler seg religiøst krenket kan stå fritt til å ytre seg om dette.

Med andre ord er det uhørt av sjefsredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hansen, å forsøke å nekte Monuir Hamoud å gjør bruk av denne retten. Det grenser mot sensur og en slik «rasjonelt begrunnet sensur,» bør en av representant for ytringsfrihetens viktigste beskyttere, nemlig media, holde seg for god til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: